.

DÜZMAHALLE

Yorumsuz...

Haber

DUYURU


...
Sayfamızla ilgili yorumları bekliyoruz!...
...
Sayfamız her geçen gün daha güzel oluyor.!...
...
Düzmahalle ile ilgili fotoğraf ve yazı bekliyoruz!...

EKONOMİ

Köyümüzün ekonomisi genel olarak hayvancılığa ve tarıma bağlıdır.Az oranda da arıcılık yapılmaktadır.


TARIM
Fındık, ceviz, kiraz, mısır, fasulye, kabak, yeşil lahana, patates, buğday,marul tarımsal ürünler olarak en çok yetiştirilmektedir.Fındığın ekonomik değeri yüzünden çoğu tarla fındık bahçesine dönüştürülmüştür.Yapılan köydeki çoğu çalışma fındık üretimi, hasatı üzerine yoğunlaştırılmıştır. Tarımın bazı aşamaları ilkel olarak yapılmasına rağmen modern tarım araçları da kullanılmakdır.Köylümüz evlerinin çevresinde bostan ve seralarda kendi tüketimleri için sebze yetiştiriciliği yapılır.Pırasa, sarımsak, marul, ıspanak gibi sebzeler yetiştirilmektedir.



HAYVANCILIK
Hayvancılık olarak büyükbaş hayvancılık daha etkindir.Sığırlar genelde ailelerin süt ve süt ürünleri ihtiyacığını karşılamakta kullanılmaktadır.Son yıllarda süt ve süt ürünleri ( tereyağ, peynir ) ailelerin ekonomik geliri haline gelmiştir.Kilo ile süt, peynir, tereyağ satılmaktadır.
Küçükbaş hayvan olarak koyun yetiştirilmektedir.Ama az sayıda aile koyun bakımı ve yetiştiriciliğiyle uğraşmaktadır.Küçükbaş hayvanlar genel olarak kurbanlık olarak satılmaktadır.
Kümes hayvanı olarak tavuk yetiştiriciliği daha yoğun olarak yapılmaktadır.Yumurtalar genelde ailenin ihtiyaçı için kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok: